Printlogic Food är ett flexibelt och modernt märkningssystem för framförallt livsmedelsindustrin. Med vår erfarenhet i branschen hjälper vi er som kund att standardisera märkningen med programvaror som utvecklas för framtida krav. Programvaran är framtagen för alla livsmedelsföretag som har behov av vägning och prismärkning enligt dagens krav GS1 standard.

Lösningen kan användas både fristående eller sammankopplat med ett överordnat system. I lösningen ingår stöd för SQL-baserade register med artiklar, kunder, ingredienser, näringsvärden, allergener och ursprung med möjlighet att antingen importera data från överordnat system eller mata in data via inmatningsformulär. Exempel på funktioner som ingår är vägning, viktsummering, totaler, prishantering, bästföre-datum, allergener etc. Etiketter och mallar skapas på ett enkelt sätt i ett modernt och lättarbetat designprogram.

Printlogic Food är ett modernt program som bygger på utskrift via Windows standardfunktion. Programmet har stöd för de flesta etikettskrivare som finns på marknaden. Systemet kan installeras på en server eller en vanlig dator.

Vi kundanpassar operatörsinterfacet så det passar er verksamhet med den information ni vill visa och de frågor ni vill att operatören ska knappa in. Operatören startar märkningen med att ange artikel och annan inmatningsdata på dator eller panel PC. Programmet väljer automatiskt layout (mall) för vald artikel. Etiketten förhandsvisas på skärmen innan märkningen startas.

Programmet har stöd för för alla vanligt förekommande streckkoder och standarder. Löpande text som ingredienser ritas in i en textbox och radbryts automatiskt. Det finns stöd för många olika vågfabrikat och nya vågar läggs enkelt till efter behov.
Stöd för flera typer av automatiska applikatorer för produkt, kartong/back och pallapplikatorer, bl.a. dispensering, stamp, blås etc.

Det finns möjlighet att använda en Honeywell-printer med operatörsinterfacet på printern. Operatören knappar då på printerns tangentbord och använder printerns display. Printern hämtar sedan data från samma artikelregister som pc-programmet. Printern kan konfigureras för frågor till operatör såsom batch, kund, datum, vikt m.m.